Glass- og metallemballasje

Glass- og metallemballasje. Foto: Michael Ulriksen
 

Vi begynner å bli veldig gode på kildesortering. Men har du egentlig kontroll på hva som skal i den oransje dunken for glass- og metallemballasje?

Visste du for eksempel at det kun er emballasje av glass og metall som skal i dunken? Det vil si alt som har inneholdt noe; glassflasker, syltetøyglass, hermetikkbokser, aluminiumsformer, metalltuber etc.

Knuste drikkeglass, vaser, speil og keramikk pakkes inn i papir og kastes i restavfallet (større mengder leveres til miljøstasjonen). Stekepanner, tørkestativ, gassflasker, sprayflasker, bremseskiver, spiker, gardinstenger og annet metall skal leveres inn til din nærmeste miljøstasjon.

Så lite som tjue gram porselen kan faktisk ødelegge et helt tonn med glassavfall. Det tilsvarer omtrent hanken på en kaffekopp. Det er med andre ord ikke så mye som skal til for å ødelegge mulighetene for gjenvinning.


Stikkordet er emballasje

Stikkordet for å lykkes med sorteringen er emballasje. Det er kun emballasje av glass og metall som skal i den oransje dunken. Dersom det sorteres riktig kan glass- og metallemballasje bli til nye produkter i hundrevis av år framover.

Klikk på ikonene for å lese mer om glass- og metallemballasje

 
          
 
 
 
Sist oppdatert: 30. august 2021