Åtte år og sorteringssjef

– Hos oss er Bernhard selvutnevnt sorteringssjef, forteller Marte Kufaas i Besfjord.

Sammen med Lillian på 5 år og Bernhard på åtte har hun den senere tid fått øynene opp for hvilke konsekvenser søppel i naturen kan gi.

– Vi har nok ikke vært spesielt miljøbevisste tidligere, men det har gjort inntrykk å se alle nyhetene som omhandler plast i havet. Det har gjort noe med oss å se hvordan dyr og fugler blir skadet å må lide for at vi mennesker etterlater oss avfall i naturen. Resultatet er at vi nå plukker med oss avfall når vi er ute og tar det med hjem, forteller Marte.

– Der hjemme er det en som tar full kontroll.Bernhard er lidenskapelig opptatt av at alt skal havne i riktig dunk, og at dunkene settes ut i rett tid. Den nye ordningen har rett og slett bidratt til at vi alle er blitt mer miljøbevisste, forklarer Marte.

I begynnelsen var også hun skeptisk til ordningen og tenkte at det ville bli mye jobb til liten nytte.

– Det tok overraskende kort tid å komme inn i det, og det opplevdes enkelt å iverksette. Saken er jo at vi alle liker å ha det ryddig å reint rundt oss, og jeg tror ordningen skaper mer bevissthet rundt det å ta miljøet på alvor, sier Marte.